“Giouvarlakia: Griekse Soep met Ballekes”

griekse soep met ballekesGriekse Soep met Ballekes:

Griekse soep met ballekes. In Griekenland wordt het gegeten met brood als hoofdschotel.

 

 

Ingrediënten:

  • 1/2 kilo rundsgehakt
  • 1/2 kilo varkensgehakt
  • 1 grote ui fijn gesneden
  • 2 kopjes bruine rijst
  • Gesneden platte peterselie
  • 2 wortelen in blokjes gesneden
  • zout en peper
  • sap van 1 citroen
  • 2 eiwitten
  • 1 ei volledig


Bereiding:

Meng het gehakt met de ui. Snij vervolgens de peterselie en voeg die erbij. Doe de rijst er ook bij en kruid met peper en zout naar smaak. Vorm het mengsel in balletjes , de grootte van een grote walnoot . Doe 2 liter water in de pot en breng aan de kook. Voeg de wortelen en de gerolde gehaktballen eraan toe. Kook voor ongeveer een half uur. Neem de pot van het vuur. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Voeg het ei en de citroen eraan toe. Neem langzaam met een pollepel bouillon uit de pan en giet het in de kom . Giet de bouillon toe aan het eimengsel, opwarmen en laat het citroensausje opdikken. Giet de inhoud van de kom in een pan en schud heen en weer. Serveer de soep heet met veel versgemalen peper. Wil je de soep dikker? Los wat maïzena toe in wat citroensap.